Sneeuwvlokken & Haardvuur door Jane Lawson

Sneeuwvlokken & haardvuurAls Australische had Jane Lawson een hekel aan de broeierige warmte en smachtte ze voortdurend naar de wintermaanden waarin je de stevige maaltijden eindelijk ‘mag’ eten. Ze kreeg een fascinatie voor de koude Europese landen en is naar deze landen gereist om de verschillende keukens te ontdekken. De inspiratie die Jane Lawson opdeed met haar reizen door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Rusland, Litouwen, Letland, Estland, Tsjechië, Zweden, Denemarken, Nederland, Finland, Frankrijk, Zwitserland en Italië leidde tot dit kookboek ‘Sneeuwvlokken & Haardvuur”.

Sneeuwvlokken & Haardvuur is een kookboek met 115 hartverwarmende gerechten en drankjes, recepten voor elke dag of voor een feestelijke maaltijd. Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken ‘brrr… koud buiten’, ‘door en door warm’, ‘bont en diamanten’ en ‘dreaming of a white Christmas’. In ‘brrr… koud buiten’ vind je recepten die je helpen je van binnen uit weer op te warmen zoals een heerlijk geurende soep. In ‘door en door warm’ lees je recepten voor voedzame maaltijden die bedoeld zijn om de kou dragelijk te maken zoals een heerlijk suddergerecht. ‘Bont en diamanten’ staat voor de lichtpuntjes in de donkere tijd en doe je te goed aan de goddelijke gerechten uit dit hoofdstuk. Het laatste hoofdstuk, ‘dreaming of a white Christmas’, staat bol van de feestelijke, sprookjesachtige en traditionele recepten voor de kerstdagen.

Veel recepten in ‘Sneeuwvlokken & Haardvuur hebben een foto van het eindresultaat, daarnaast vind je ook foto’s van echt winterse taferelen. Zelfs de tekst, met zijn grijze tekstkleur, brengt je in een winterse stemming. Een compleet winterse sfeer zoals de schrijfster ‘Sneeuwvlokken & Haardvuur’ bedoeld heeft.

Dit boek brengt je echt in een winterstemming en lees je voor een knapperend haardvuur met een warme chocolademelk in handbereik.

Titel: Sneeuwvlokken & Haardvuur
Auteur: Jane Lawson
Uitgever voor België: Standaard
Uitgever voor Nederland: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789047510208
Winkelprijs: 29,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)