Woordkok door Ton Honig & Sophie van Boven

WoordkokWoordkok is dan wel net na de kinderboekenweek verschenen maar toch past dit echt bij het thema van dit jaar. Een boek waarin de Woordkok kookt en bakt met woorden en zinnen in zijn eigen restaurant.

Het verhaal van de Woordkok is een verhaal over een droom een restaurant met woorden en zinnen. Woordkok en zijn hulpchef lukt dat en hebben een mooi restaurant opgebouwd. Maar dan opent een afhaalcentrum in gedichtjes en versjes aan de overkant en in een mum van tijd is dat helemaal hip en heeft Woordkok geen klanten meer. Hoe kan het dat mensen die 12 in een dozijn gedichten zo leuk vinden? Doet de Woordkok iets verkeerd? Maar dan keert het tij … Maar daarvoor moet eerst wel veel gebeuren!

Na al het lezen heb je misschien wel honger gekregen om zelf een gedicht te schrijven. Woordkok daagt je uit om zelf een gedicht te maken met een door jou gekozen smaak: zoet, gepeperd, zuur of melig. In het boek kan je je mooiste gedicht in je mooiste handschrift schrijven.

Woordkok is een poĆ«zie-project voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Naast het boek Woordkok komt er binnenkort de Woordkok site online waar kinderen hun gedichten naar toe kunnen sturen en ook gedichten van andere kinderen kunnen lezen. De leukste, mooiste, meest ontroerende gedichten worden gebundeld in de ‘Kookschriftjes voor Woordkok’. Verder komen er op de site interviews te staan met de dichters die hebben meegewerkt aan Woordkok, andere video’s en foto’s en natuurlijk tips om de dichtkunst nog beter onder de knie te krijgen. Voor juffen en meesters in het basisonderwijs komen er lessuggesties op de site van Woordkok te staan, zo wordt taal nog eens van een andere kant bekeken tijdens de les!

Gedichten, of gedeeltes van gedichten in dit boek zijn van onder andere Ted van Lieshout, Bas Rompa, Gil vander Heyden en Karel Eykman.

Woordkok van Ton Honig & Sophie van Boven laat kinderen kennis maken met gedichten en daagt ze uit er wat mee te doen!

Titel: Woordkok
Auteur: Ton Honig & Sophie van Boven
Uitgever: Baeckens Books
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789054614777
Winkelprijs: 15,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.