Rotterdams Kookboek door Linda Roodenburg

Rotterdams KookboekHet Rotterdams Kookboek is een boek met de ingrediënten, recepten en achtergronden van 13 culturen. Schrijfster Linda Roodenburg bezocht koks en kokkinnen in de verschillende bevolkingsgroepen, die in eigen kringen geroemd worden om zijn of haar kookkunst. Met fotograaf Carel van Hees volgde zij de families tijdens en na het bereiden van bijzondere maaltijden voor vrienden en familie. Waar worden de boodschappen gehaald, welke producten worden en gebruikt en wat zijn de culturele achtergronden. De eettradities van de Nederlandse, Chinese, Nederlands-Indische, Surinaamse, Antilliaanse, Kaapverdiaanse, Eritrese, Iraanse, Turkse, Marrokaanse, Italiaanse en Joodse keuken. Kortom een verscheidenheid aan recepten. Rotterdam is een stad van ruim 100 verschillende bevolkingsgroepen met elk hun eigen eet- en cultuurgewoonten die ook weer een zekere samensmelting kennen. Dit wordt mooi weergegeven in het Rotterdams Kookboek.

Titel: Rotterdams Kookboek
Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Culinaire Boekerij
Verschijningsjaar: 2004
ISBN: 9789021541963
Winkelprijs: 29,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)