Broertjes & Zusjes Kookboek

Broertjes & ZusjeskookboxNog net op de valreep van de Kinderboekenweek 2009: Het Broertjes & Zusjes Kookboek van Juliet van der Weijden. Eigenlijk is het Broertjes & Zusjes kookboek een box met daarin een kookboek en een kwartetspel. De box is bedoeld voor de weetgraag, de lekkerbek en de spelletjesgek.

Speel het eten & drinken kwartet en als je kwartet hebt zoek je alle weetjes op in het Broertjes & Zusjes kookboek. Zo leer je straks meer over de koe, de tomaat, de appel, de kip, de aardappel, het graan, cacao en de aardbei en als je ook nog trek hebt gekregen dan maak je samen met je broertje of zusje (vriendje of vriendinnetje mag ook) een lekker recept. Bij elk recept vind je koksmutsjes en zo kan je zien of een recept makkelijk is of toch wat moeilijker. Staat er een ! in het recept roep dan je vader of moeder want dan moeten ze even in de buurt blijven als je verder gaat met koken. Bij elk recept zie je een foto hoe het eten er uit moet zien als het helemaal klaar is en er staan leuke tips en handige weetjes bij de recepten. Gerrie Hondius heeft de leuke illustraties in het boek en voor het kwartetspel gemaakt.

De Broertjes & Zusjes Kookbox is superleuk om samen te koken, te kwartetten, te smullen en te spelen. Kortom veel leuks om je een hele (herfst)vakantie mee te vermaken!

Titel: Broertjes & Zusjes kookboek
Auteur: Juliet van der Weijden
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789066115491

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)