De Creoolse Keuken door Babette de Rozieres

De Creoolse KeukenMet de Creoolse keuken proef je de samensmelting van de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese keukens. De Creoolse keuken was een van de eerste fusion keukens die Afrikaanse en Europese invloeden mengde met ingrediënten uit West-Indië. Schrijfster Babette de Rozieres is al jaren een veelgeprezen autoriteit van deze keuken. Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken ‘vis, schaal- en schelpdieren’, ‘vlees en gevogelte’, ‘groenten… of fruit?’, ‘sauzen’, ‘desserts en snoepgoed’ en ‘ti’punch & company’. Van elk recept is er een foto van het eindresultaat. Naast de foto’s van de gerechten is het boek doorspekt met foto’s van producten en omgeving. Met de recepten uit de Creoolse keuken proef je de Caraïben. Een mooi boek, zeker als je van vis houdt. De Creoolse keuken is winnaar van het Kookboek van het jaar 2008 in de categorie vertaald.

Titel: De Creoolse Keuken
Auteur: Babette de Rozieres
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789047506164

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “De Creoolse Keuken door Babette de Rozieres

  1. Inderdaad een erg goed boek. Creools, dat is pas een Fusion-keuken. Waarschijnlijk zonder ze zelf ooit van de naam gehoord hadden is het beste van vele keukens samengesteld.

    Een nadeel is de speelsheid van de uitgave. Een soort plastic kaft – mag vies worden? – en een vreemd lettertype voor print. Verder een heerlijk boek. Met uitstekende gerechten.