Broodtrommelboek door Marije Vogelzang

BroodtrommelboekKomt het broodtrommeltje steeds weer vol terug als je kind uit school komt? Straks misschien niet meer als je de leuke tips uit het ‘Broodtrommelboek’ van Marije Vogelzang opvolgt.

In Japan is het al jaren een hit, de ‘bentobox’ of te wel broodtrommeltjes met eten wat voor kinderen er erg aantrekkelijk uit ziet en daardoor leuker wordt om op te eten zelfs als het iets is wat eigenlijk niet zo lekker wordt gevonden. Het kost natuurlijk wel wat extra tijd, maar met goed ‘gereedschap’ is het in een mum van tijd gedaan en eet je kind zijn lunch op.

Het Broodtrommelboek is dus eigenlijk een soort ‘knutselboek’, een boek hoe je je eten er aantrekkelijker uit kan laten zien. Het boek kent veel soorten broodtrommeltjes, denk bijvoorbeeld aan de EHBO-trommel (eerste hulp bij overblijven-trommel), een kliekjestrommel, een ballenbak of een topo-trommel. Zo maak je iedere dag dus wel weer een feestje van het overblijven.

Recepten en eet-ontwerpen vloeien makkelijk over in elkaar, leuke foto’s en illustraties, kortom het Broodtrommelboek is een superleuk boek vol ideeen voor een echt leuk lunchtrommeltje wat aan het eind van een schooldag leeg terug komt.

Wie weet sta je straks met een soldeerbout op een tortilla een leuk bericht te schrijven, in plaats van op een post-it of vind je in je eigen broodtrommel een monster …

Titel: Broodtrommelboek
Auteur: Marije Vogelzang
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789079961047
Winkelprijs: 14,95

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)