Kookschool Chocolade

Kookschool / ChocoladeGek van chocolade, maar lukt het je niet om een lekker toetje of taart van chocolade te maken? Dan is het boek ‘Kookschool – Chocolade’ iets voor je. In woord en beeld wordt alles snel duidelijk.

De boeken in de serie ‘Kookschool’ zijn anders dan de traditionele kookboeken. Alle recepten in dit boek worden stapsgewijs in foto’s uitgebeeld voorzien van duidelijke zinnen. Het recept begint met een foto van alle ingrediĆ«nten en vervolgens met de stappen die je moet nemen: welke ingrediĆ«nten en met welk keukenapparaat je aan de slag moet.

Zo ga je ook te werk met het boek ‘Kookschool – Chocolade’. De recepten in ‘Kookschool – Chocolade’ zijn ingedeeld in ‘de basis’, ‘zacht en smeltend’, ‘luchtig en romig’, ‘knapperig’, ‘grote taarten’, ‘geraffineerd’ en ‘ludiek’. Je krijgt onder andere recepten voor marquise, sachertorte, makarons met chocolade en marshmallowlollies met een laagje chocolade.

Zelfs de meest ingewikkelde gerechten worden door de stapsgewijze benadering in ‘Kookschool – Chocolade’ duidelijk en uiteindelijk staan deze chocolade-heerlijkheden ook bij je op tafel!

De schrijfsters van dit boek, Orathay Souksisavanh en Vania Nikolcic, zijn al vanaf hun jeugd gefascineerd door alles wat met koken en eten te maken heeft. Orathay Souksisavanh is kok en heeft samengewerkt met verschillende chefs. Vania Nikolcic is grafisch ontwerper en probeert mooi en lekker met elkaar te verbinden.

Titel: Kookschool Chocolade
Auteur: Orathay Souksisavanh & Vania Nikolcic
Uitgever: Standaard
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789002235252
Winkelprijs: 24,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)