Oxfam Fairtrade Kookboek door Sophie Grigson

Oxfam Fairtrade kookboekRecepten geïnspireerd op de vele recepten met Fairtrade producten die in de loop der jaren naar de fairtrade organisaties zijn gestuurd aangepast met de kennis van Sophie Grigson.

Het boek begint uiteraard met een inleiding van Oxfam Fairtrade, wat is Fairtrade en de rechtvaardige wereldhandel. Het boek is ingedeeld in ‘schep maar op!’, ‘ik wil nu iets zoets!’, ‘lichte hapjes’ en ‘zondige genoegens’. Echte gerechten die we van Sophie Grigson gewend zijn, rijk van smaak. De recepten zijn duidelijk beschreven en sommige zijn voorzien van het predicaat ‘warm aanbevolen’, deze recepten zou je dus echt moeten proberen! Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van een eindresultaat, maar de foto’s en recepten die er in staan zijn wel oog- en tongstrelend.

Tussen de recepten door komen een aantal producenten aan het woord van Fairtrade producten. Aan het eind van het “Oxfam Fairtrade kookboek’ een handig overzicht met alle ingrediënten van Oxam Fairtade die in België te koop zijn, let dus goed op het logo van Oxfam Fairtrade als je boodschappen doet.

Wil je de Fairtradeboeren en -arbeiders steunen, koop het ‘Oxfam Fairtrade kookboek’ en kook met de eerlijke ingrediënten deze heerlijke recepten en verras je gasten.

Titel: Oxfam Fairtrade kookboek
Auteur: Sophie Grigson
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789020981292

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.