Kookboek van het Jaar 2009 Genomineerden

Kookboek van het Jaar 2009Afgelopen dinsdag heeft de jury van het Kooboek van het Jaar Verkiezing haar keuze bekend gemaakt en vrijdag werden de genomineerde kookboeken bekend gemaakt aan het publiek op de Smaakparade. In maar liefst 4 categorie├źn werden elk 3 favoriete boeken gekozen en voor de gouden garde publieksprijs kan je kiezen uit de 12 genomineerde kookboeken en maak je ook nog kans op de winnende kookboeken! Hieronder de 12 boeken in de 4 categorie├źn waar je op kan stemmen!

Categorie Nederlands:
* 12 maanden lekker eten – AH Winnaar + Overall winnaar
* Arabia – Merijn Tol en Nadia Zerouali
* Tough Cookie – Lotje Deelmans

Categorie Vertaald:
* Rund – John Torode
* Specerijen – Jane Lawson – Winnaar
* Abracadabra! Recepten van [Mmmh!]

Categorie Chefs:
* Een Dag bij El Bulli – Ferran Adria Winnaar
* Hemelse Modder
* Verborgen Smaken – John Burton-Race

Categorie Beste Initiatief:
* Passie voor Koken
* Gezond eten rondom de chemotherapie – Winnaar
* Wat van Fair komt – Ramon Beuk


Op de Smaakparade konden de genomineerde (en ook de niet-genomineerden) hun kookboek promoten aan het publiek. Hieronder een compilatie-foto met heerlijkheden uit Hemelse Modder, Passie voor koken en Tough cookie.
Kookboek van het Jaar Genomineerden Smaakparade

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)