Trifle een wereldreis van een Engels nagerecht door Helen Saberi & Alan Davidson

Trifle - Helen Saberi & Alan DavidsonIn bijna elk Engels kookboek of Engels kookmagazine staat wel een recept voor trifle. Elke Engelse chef-kok heeft wel een andere variant op dit klassieke nagerecht. Maar is trifle wel zo Engels als we dachten?

In het boek Trifle – een wereldreis van een Engels nagerecht ontdekken de auteurs Helen Saberi en Alan Davidson de oorsprong van dit gerecht. Trifle wandelt door de verschillende eeuwen heen en met recepten leer je hoe de trifle zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is. Hoe werd de trifle onthaald in Australie, Verenigde Staten, Canada, Trinidad, Zuid-Afrika en de rest van Europa. Wat zijn gerechten die zijn afgeleid van de trifle en curiositeiten zoals een trifle van rundvlees of een afrodisiacum trifle. Sommige recepten in dit boek zijn zowel in het Engels als Nederlands, aangezien het oud-Engels is. Handig is de verklarende woordenlijst en de maat- en omrekentabel acher in het boek voor als je een echt eeuwenoud recept voor een trifle wilt proberen.

Voor de Nederlandse uitgave van Trifle maakte Teun van Wittenboer de illustraties en verzorgden Margriet Kemper en Augusta Plochg de vertaling.

Trifle – een wereldreis van een Engels nagerecht is het eerste deel van de serie de ‘Eetlezer’, culinaire curosia. Het tweede deel in de serie de ‘Eetlezer’ belicht de oester.

Titel: Trifle, de wereldreis van een Engels nagerecht
Auteur: Helen Saberi & Alan Davidson
Uitgever: Pels & Kemper
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789079372010
Winkelprijs: 19,95

(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.