Hoe Een Parel Te Maken door M.F.K. Fisher

Hoe een parel te makenIn de reeks ‘De Eetlezer’, geïllustreerde culinaria is een tweede deel verschenen ‘Hoe een parel te maken’ van Mary Frances Kennedy Fisher. Het boek is reeds in 1941 verschenen in de Engelse taal.

In ‘Hoe een parel te maken’ beschrijft M.F.K. Kennedy over het leven van de oester, over beroemde oestergerechten en over de mythe van de oester. Uiteraard vormt de parel een belangrijk deel hierin, en uiteindelijk krijg je het recept hoe je zelf een parel kan maken, maar of dat haalbaar is? De natuur kan het zelf beter! Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door oester-uitspraken. In dit boek vind je 25 recepten met als hoofdingrediënt de oester, en zo merk je dat de oester verwerkt in gerechten veelzijdig kan zijn.

Hoe een parel te maken is niet geactualiseerd naar de huidige tijd. De vertaalster Margriet Kemper heeft er voor gekozen de ironische, sprankelende en directe taal uit de jaren 40 van Mary Frances Kennedy Fisher te behouden. Het boek leest lekker weg door de vlotte schrijftaal van de schrijfster. Hoe een parel te maken maakt je nieuwsgierig naar de oester.

De illustraties in dit boek zijn van Marijtje Overduin. Nawoord in ‘Hoe een parel te maken’ is van Wouter Klootwijk, kenner van vis en zeevruchten bij uitstek.

Titel: Hoe een parel te maken
Auteur: M.K.F. Fisher
Uitgever: Pels & Kemper
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789079372041
Winkelprijs: 19,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.