Artacucina 2 door Wiebke van der Scheer & Margé Mijer

Artacucina 2Recepten en kunst zijn al eerder een succes gebleken en nu is er dan eindelijk een tweede deel van het kunstkookboek Artacucina van Wiebke van der Geer en Margé Mijer.

Recepten in dit boek zijn uitgeprobeerd in eigen keuken en de kunst die er bij uitgezocht is zijn van kunstenaars aangesloten bij Artacasa. Elk recept heeft een eigen schilderij of kunstobject en heeft vaak leuke illustraties. De kunst in dit boek zijn van onder andere de volgende kunstenaars Marijke Janssen, Fonnie van Raaijen en Tamar Rubinstein. Iedere kunstenaar schrijft iets over zichzelf, al is het een korte anekdote. In de index staan alle kunstwerken in het boek gecategoriseerd op naam van de kunstenaar.

In het boek vind je recepten voor voorgerechten, soepen, bijgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en gebak & koekjes. De recepten zijn variërend van baba hanoush, molshopen in het groen tot een dievenpudding (charlotte russe). De recepten zijn in de index allemaal voorzien van een kleine foto van het eindresultaat. De recepten zijn allemaal gemaakt door Wiebke zelf en zij heeft ook de gerechten gefotografeerd voor het boek.

Iedereen vind wel iets lekkers en ziet wel iets moois in Artacucina 2. Artacucina 2 is een leuk cadeau voor iedereen die van koken houdt en daarnaast kunst in een hoog vaandel hebben staan. Een boek om cadeau te geven of om als cadeau te krijgen.

Een voorproefje van de kunst in Artacucina 2 vind je op de website van Artacasa en ook van de recepten.

Titel: Artacucina
Auteur: Wiebke van der Scheer & Margé Mijer
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789055946853
Winkelprijs: 19,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)