Van Kust tot Kust door Rick Stein

Van kust tot kustVoor het BBC-programma Coast to Coast heeft Rick Stein de kusten van alle werelddelen bezocht en daar de smaken van dat gebied ontdekt. Alle smaken en indrukken zijn vertaald naar recepten die nu verzameld zijn in ‘Van Kust tot Kust’.

Rick Stein reist langs de kusten van Groot Brittannië & Ierland, West-Europa, Middellandse Zee & Midden-Oosten, India, Het Verre Oosten, Australië & Nieuw-Zeeland en Noord- & Midden-Amerika. Op zoek naar verse producten uit de regio komt Rick Stein allerlei mensen tegen die zijn passie delen voor verse regionale producten. Dit levert natuurlijk bijzondere reisverhalen op en even zoveel bijzondere smaken.

De kuststreken zijn natuurlijk verreweg bekend van alle visgerechten maar Rick Stein heeft ook vlees- en enkele vegetarische recepten gevonden die bij de bezochte streken passen. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een persoonlijke reisverhalen van Rick Stein. Daarnaast wordt elk recept vooraf gegaan door anekdotes, belevenissen en/of informatie over het product. Veel recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat of van foto’s van de verse ingrediënten zelf. Handig in dit boek zijn de bereidingstechnieken, waarbij onder andere uitgelegd wordt hoe je mosselen hoort te bereiden en hoe je tomaten ontveld.

Van Kust tot Kust brengen de smaken van de kust bij je thuis. Daarnaast een heerlijk boek om al lezend door de recepten en persoonlijke reisverhalen van Rick Stein terug te gaan naar de kust.

Titel: Van Kust tot Kust
Auteur: Rick Stein
Uitgever: Tirion
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789043912730
Winkelprijs: 34,95

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)