Ik wil een naam van Chocola Querido’s Poëziespektakel 2

Ik Wil Een Naam Van Chocola - Querido's Poëziespektakel 2Gevestigde namen en jonge dichters hebben hun gedichten voor kinderen verzameld in het Querido’s poëziespektakel 2 ‘Ik wil een naam van chocola’. Dichter en illustrator Ted van Lieshout heeft de gedichten verzameld van maar liefst 70 dichters uit alle hoeken van Nederland en Vlaanderen. De gedichten worden opgefleurd door het werk van 25 illustratoren.

Ik wil een naam van chocolade bevat gedichten over eten, maar ook over andere belangrijke dingen in het leven. Naast de gedichten bevat het boek ook interviews. Zo is er een interview met de jongste dichter, 12 jaar, en de jongste illustrator, 11 jaar. Krijg je van de dichters het recept om zelf te dichten en kom je er achter wat dichters hun gasten voorschotelen, zelfs vervelende gasten! Aan het einde van het boek lees je wat de dichters zelf leuk en lekker vinden. Ik wil een naam van chocolade is een vrolijk boek, in groen, zwart en wit geïllustreerd.

Ik wil een naam van chocolade past helemaal bij het thema van de Kinderboekenweek 2009 die van 7 t/m 17 oktober plaatsvindt. Ik wil een naam van chocolade is een boek om lekker uit voor te lezen en voor kinderen die zelf kunnen lezen een heerlijk boek om zelf poëzie te ontdekken.

Titel: Ik wil een naam van chocola – Querido poëziespektakel 2
Samensteller: Ted van Lieshout
Uitgever: Querido
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789045109817
Winkelprijs: 14,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.