Wat Van Fair Komt … door Ramon Beuk

Wat van Fair komt...Voor FairTrade, wat dit jaar al weer 50 jaar bestaat, is Ramon Beuk op culinaire wereldreis gegaan langs 3 continenten, 6 landen, overvolle steden, verpletterende smaken en een explosie van smaken. Al deze indrukken en recepten zijn nu verschenen in het boek ‘Wat van Fair komt’.

In Thailand bezoekt Ramon Beuk de rijstvelden, in India wordt een noedelfabriek bezocht, in Bolivia cacaoplantages, in Guatemala een coöperatie van imkers, in Zuid-Afrika een bedrijf met diverse culinaire producten en op Mauritius een suikerfabriek. Je neemt zo een kijkje in ondernemingen waar FairTrade in investeert, bedrijven die door de hulp goed meedraaien in de wereldmarkt.

Natuurlijk doet Ramon Beuk ook wat met de smaak indrukken van de verschillende landen en dit resulteert in nieuwe en spannende gerechten, waarmee je de culinaire wereldreis ook kan beleven. Ramon Beuk maakt van de klassieke gerechten, eigen nieuwe gerechten. Makkelijk te bereiden en smakelijk. De meeste recepten in dit boek hebben een foto van het eindresultaat waar de presentatie van het gerecht mooi naar voren komt.

FairTrade werd in 1959 opgericht en zorgt voor een eerlijke handel in Nederland. FairTrade biedt producenten in ontwikkelingslanden eerlijke handelsvoorwaarden en zorgt voor economische en sociale ontwikkeling.

Kortom het kookboek ‘Wat van Fair komt’ is een kookboek voor liefhebbers van lekker eten en van de eerlijke keuken!

** Wat van Fair Komt … is op 3 november 2009 winnaar geworden van de Gouden Garde, de publieksprijs van het kookboek van het jaar verkiezing. **

Titel: Wat van Fair komt ..
Auteur: Ramon Beuk
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789059563179
Winkelprijs: 19,95

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.