Lekker Opscheppen door Karin Luiten

Lekker Opscheppen - Karin LuitenEerder dan verwacht en ruim op tijd verschenen om het snoepje van de kinderboekenweek te zijn, wat dit jaar als thema eten en snoepen in kinderboeken heeft: Lekker Opscheppen het kinderkookboek van Karin Luiten.

Na alle tips over hoe je moet koken en wat je allemaal in de keuken nodig hebt beginnen de recepten. Zo leer je hoe je aardappels moet koken, maar ook rijst of pasta. Na de basisrecepten leer je de ‘lekkere’ gerechten zoals sushi of pasta met doperwten en ham. Straks maak je gewoon zonder hulp van je ouders pizza of echte vissticks en hoef je lekker niet af te wassen want jij bent degene die heeft gekookt.

Bij de recepten staat steeds een rode stip met GMT erin. Dat is de grote mensen tip voor als stiekum je ouders toch in ‘Lekker Opscheppen’ lezen. Wil je slim zijn aan tafel, lees en onthou dan zeker alle weetjes, vertel eens een mop over groenten of doe de truc met de banaan, maar eerst wel je bord leeg eten hoor.

Reactie van Britt 13 jaar: oh die tekeningen zijn zo leuk en die tips bij de recepten zijn zo handig, echt geen kookboek voor ouders!

‘Lekker Opscheppen’ is echt een kookboek voor kinderen die zonder veel hulp zelf in de keuken een maaltijd willen maken. Met leuke, vrolijke illustraties van Karin Luiten zelf is het met recht het ‘Snoepje van de Kinderboekenweek!’

Titel: Lekker Opscheppen
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789021667485
Winkelprijs: 17,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)