Sam Stern’s Studenten Kookboek door Sam Stern

Studenten kookboek1 september begint het nieuwe collegejaar weer en veel eerstejaars studenten zullen dan ook op kamers gaan en zullen dan ook zelf moeten koken. Afhaalmaaltijden of kant & klaar maaltijden zijn natuurlijk veel makkelijker maar niet echt gezond en niet goedkoop.

Sam Stern, zelf student, laat in ‘Sam Stern’s Studentenkookboek’ zien dat het eigenlijk best wel makkelijk is om gezond en lekker te koken voor jezelf. Het boek begint met een strategie. Denk na waar je boodschappen doet, maak een plan, shop slim, kan het ook gratis, laat voor je koken en bespaartips. Maar voordat je in de keuken aan de slag gaat moet je natuurlijk ook zorgen dat je de goede kookspullen hebt en wat er eigenlijk gewoon in je voorraadkast hoort te staan. Ben je echt een kookbeginner, heb je nog nooit iets in de pan gekookt dan zijn de basistechnieken die Sam Stern duidelijk uitlegt erg handig.

Vervolgens beginnen de recepten. De recepten zijn ingedeeld in ‘snacks & tussendoortjes’, ‘eieren’, ‘soep’, ‘pasta & pizza’, ‘mie, rijst, granen & linzen’, ‘vlees’, ‘vis’, ‘niet alleen voor vegetariers’, ‘sla erbij’, ‘toetjes’ en ‘brood & gebak’. Elk recept is in duidelijke stappen beschreven en veel recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij elk recept staan verschillende symbolen, voor het aantal personen, wat het kost, of het vegetarisch is en is het snel klaar (of niet).

Het kookboek heeft echt veel recepten en veel handige tips. Sommige recepten zijn wel wat Engels, een kleurrijk en lekker druk boek met recepten voor de beginnende koker en voor de wat meer ervaren koker. Een musthave voor elke student die op kamers is of gaat!

Titel: Sam Stern’s Studenten Kookboek
Auteur: Sam Stern
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789021666815
Winkelprijs: 24,95

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.