Het Neusje van de Zalm door Maria van Donkelaar & Martine van Rooijen

Het neusje van de zalmWist je eigenlijk dat de Nederlandse taal veel spreekwoorden en uitdrukkingen bevat die te maken hebben met eten en drinken? Iedereen kent wel uitdrukking als ‘snel aangebrand zijn’ ‘wat de boer niet kent dat vreet hij niet’ of ‘om je vingers bij af te likken’.

Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen hebben voor het boek ‘Het Neusje van de Zalm’ maar liefst 62 leukste spreekwoorden en uitdrukkingen over eten en drinken verzameld. In bondig, rijm of in proza worden de herkomst en uitleg van de spreekwoorden en uitdrukkingen verwoord. Daarnaast wordt er verteld hoe je de spreekwoorden kan toepassen in het dagelijkse taalgebruik. Naast alle uitleg zijn de spreekwoorden en uitdrukkingen vrolijk in beeld gebracht door Wendy Panders.

Het Neusje van de Zalm is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar als puber of volwassene is het boek ook erg leuk om te lezen. Mijn boek werd gelijk van voor naar achter gelezen door een 13-jarige. Een leuk kleurrijk boek, waar je gewoon vrolijk van wordt bij het lezen en kijken!

Titel: Het Neusje van de Zalm
Auteur: Maria van Donkelaar & Martine van Rooijen
Uitgever: Gottmer
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789025746131
Winkelprijs: 16,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

0 gedachten over “Het Neusje van de Zalm door Maria van Donkelaar & Martine van Rooijen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.