La Cucina Della Mamma door Loukie Werle

La cucina della mamma Loukie WerleEen oud Romeins gezegde luidt ‘piu se spenne e pejo de magna’ oftewel hoe meer u uitgeeft, hoe slechter u eet’. In het kookboek ‘La Cucina della Mamma’ leer je de ‘cucina povera’ kennen, de eenvoudige Italiaanse keuken waarvan de sleutelbegrippen zijn: eenvoudige kookmethoden, seizoensproducten en maar een paar ingredi├źnten.

Het boek is ingedeeld in ‘pasta’, ‘rijst & granen’, ‘peulvruchten’, ‘salades & groenten’, ‘eieren & kaas’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, ‘gevogelte & wild’, ‘vlees & slachtafval’, ‘brood & pizza’ en ‘zoetigheden’. Voor iedereen is er dus wel wat te vinden in ‘La Cucina della Mamma’. Elk recept in dit boek wordt vooraf gegaan door een korte inleiding, anekdote of geschiedenis van het recept. Nagenoeg alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, gefotografeerd door Alan Benson.

La Cucina della Mamma, de geheimen van Cucina Povera is een boek met allerlei recepten uit de authentieke Italiaanse keuken met seizoensgerichte en niet al te dure gerechten.

Loukie Werle is culinair uitgeefster van House & Garden en Good Health en heeft al meerdere Engelstalige kookboeken op haar naam staan.

Titel: La Cucina della Mamma
Auteur: Loukie Werle
Uitgever: De Lantaarn
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789054265153
Winkelprijs: 17,95

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.