Kookboek Hemelse Modder

Kookboek Hemelse Modder1984, 11 vrienden, Amsterdam, 1 leegstaand pand, 1 idee, 1 dessert, 1 restaurant: Hemelse Modder.

25 jaar geleden, september 1984, startte in Amsterdam aan de rozenstraat het krakersrestaurant Hemelse Modder. Het restaurant was alleen in de weekenden open en op het menu stonden alleen gerechten zonder vlees en elk weekend 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten waarvan 1 permanent op het menu stond (en nog steeds staat) hemelse modder, een chocolademousse waaraan het restaurant haar naam aan te danken heeft. Voor fl. 12,50 (ongeveer 5,40 euro) had je destijds al een driegangen menu! Er werd gekookt uit tijdschriften, kookboeken en recepten van moeder. Alle recepten werden opgeschreven en zijn bewaard gebleven, uit alle recepten zijn de beste recepten verzameld in ‘Kookboek Hemelse Modder’.

25 jaar Hemelse Modder heeft een grote variatie aan voor- hoofd- en nagerechten opgeleverd die je nu zelf thuis kan maken. Veel vegetarische recepten en ook vis- en vleesrecepten. Uiteraard ontbreekt het recept voor de hemelse modder niet, dit gerecht vind je dan ook in veel varianten terug in ‘Kookboek Hemelse Modder’. Bijna alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, de recepten zijn allemaal stapsgewijs beschreven. Doordat de recepten door de jaren heen goed gedocumenteerd zijn geweest worden alle recepten voorzien van een jaartal. In dat jaartal heeft het gerecht ook zeker op het menu gestaan. Wellicht vind je in ‘Kookboek Hemelse Modder’ een recept terug wat je er ooit hebt gegeten.

Verder wordt er in het boek dieper in gegaan op de geschiedenis van het restaurant. Hoe is Hemelse Modder onstaan en verder gegroeid tot het restaurant wat het nu is. Zie de foto’s van alle panden zie ze ooit betrokken hebben, lees de verhalen van de verbouwingen, zie de menukaartjes door de jaren heen. Hemelse Modder is een restaurant met een hele geschiedenis achter de rug en een restaurant met nog een hele toekomst voor zich. Een restaurant met biologische producten en altijd Hemelse Modder op het menu!

Bij aanschaf van het ‘Kookboek Hemelse Modder’ krijg je een waardebon wat nog in het jubileumjaar in te wisselen is.

Titel: Kookboek Hemelse Modder
Uitgever: Orange House
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789490128012
Winkelprijs: 29,50

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.