Koken en Koersen door Marcus Polman & Peter Ouwerkerk

Koken en koersen Marcus Polman Peter OuwerkerkKoken en Koersen, over de kunst van het ciseleren en demarerreren. In dit boek komen de kook- en wielerwereld bijeen. In ‘Koken en Koersen’ worden 6 toprenners geïnterviewd, te weten Michael Boogerd, Jan Raas, Hennie Kuiper, Peter Post, Erik Dekker en Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

Uit zes verschillende landen worden met de renners legendarische koersen besproken. Voor Nederland is dit natuurlijk de Amstel Gold Race, voor België is het de Ronde van Vlaanderen, de klassieker van Frankrijk is Parijs – Roubaix, voor Italië Milaan – San Remo, voor Spanje de Clasica San Sebastian en voor Duitsland het WK op de Weg voor Vrouwen waarover Leontien Zijlaard-Van Moorsel iets verteld.

Elk land kent zijn klassiekers, profkoks zoals onder andere Cees Helder en Mario Uva, geven hun klassiekers prijs. Klassiekers zoals een oerhollands broodje kroket of bord erwtensoep, Brussels lof uit België, een quiche lorraine uit Frankrijk, een Italiaanse pizza margarita, Spaanse paella of een Duitse bratwurst & frankfurter. De recepten zijn stapsgewijs geschreven en van elk recept vind je een foto van het eindresultaat. Verder zijn ‘de basics’ erg leuk, leer bijvoorbeeld meer over bier, champagne, olijfolie en wijn. Van kenners krijg je de 10 beste weetjes over het onderwerp.

Naast de recepten vind je in ‘Koken en Koersen’ allerlei tips van de culi-prof maar ook van de toprenners. Het boek eindigt met meer informatie over het basismateriaal. Wat zijn de regels voor het kopen van een goede pan. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goed mes, hoe houd je het goed vast en hoe houd je je mes goed scherp. Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een goed fornuis en om in het thema van het boek te blijven wat is de anatomie van een (wielren)fiets.

Koken en Koersen is echt een leuk boek om de verhalen van de wielrenners over de klassiekers en ook voor de echt klassieke recepten uit de verschillende wielrenlanden. Eigenlijk een boek voor iedere wielerfan en/of kookgek!

Titel: Koken en Koersen
Auteur: Marcus Polman, Peter Ouwerkerk
Uitgever: Nederlandse Sportliteratuur Uitgeverij
Verschijningsjaar: 2009
In opdracht van: Boretti
ISBN: 9789079218011
Winkelprijs: 7,50

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.