Het Vuur van Jelle door Jelle Temmerman

Het vuur van Jelle - Aan tafel in d'hoogeschool - Jelle TemmermanStel je voor: je kijkt een tv-programma, my restaurant rules, en zegt als dit programma in België gemaakt wordt doe ik mee en ga ik winnen! Hoeveel kans zou je hebben? Jelle Temmerman had die kans en heeft de eerste serie van het VTM programma ‘Mijn Restaurant‘ gewonnen.

In het boek ‘Het Vuur van Jelle’ lees je over de ervaringen van Jelle nadat de opnames van Mijn Restaurant zijn gestopt en d’Hoogeschool zonder de aanwezigheid van camera crews de dagelijkse bezigheden van het restaurantvak oppakte. Wat is de drijfveer van Jelle, hoe uit zich de liefde voor het vak? Maar ook over de opening van le Bistro, stijltips om je gasten thuis te verwennen, recepten uit de keuken van d’Hoogeschool en het pas geopende le Bistro.

De recepten in dit kookboek komen regelrecht van de menukaarten van d’Hoogeschool en le Bistro af. Recepten waarbij je met aandacht voor de producten een ware culinaire sensatie op tafel kan zetten. In ‘Het vuur van Jelle’ wordt ook veel verteld over de producten. Hoe behandel en bereid je bijvoorbeeld coquilles het beste of wat zijn de vier regels om paling te bereiden? Van de gerechten zijn foto’s van het eindresultaat te zien en deze zijn werkelijk tongstrelend!

Met het lezen en het maken van de recepten uit ‘Het Vuur van Jelle’ is het net alsof je thuis aan een tafel zit van d’Hoogeschool. Geen wonder dat ‘Aan tafel in d’Hoogeschool’ de ondertitel is van het boek, het dekt in ieder geval de lading.

Titel: Het vuur van Jelle – aan tafel in d’Hoogeschool
Auteur: Jelle Temmerman
Uitgever: Davidsfonds
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789058266316
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het boek te bestellen bij het Davidsfonds!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.