Parijs door Danyel Couet

Parijs Danyel CouetDanyel Couet neemt voor zijn kookboek ‘Parijs’ een kijkje in de keukens van verschillende Parijse wijken.

Elke wijk in Parijs kent zijn eigen keuken, de wijk La Goutte d’Or is bekend om haar Afrikaanse keuken, Barbes om zijn Arabische keuken, Le Marais om zijn Joodse keuken, Saint Michel om zijn Griekse keuken, La Chapelle om haar Indiaase keuken en Le Treizieme om zijn Aziatische keuken. Het kookboek ‘Parijs’ omvat dan ook echt allemaal verschillende gerechten en ook de Parijse bistro- en markt gerechten worden niet vergeten.

Met Parijs, maak je eigenlijk een reis door verschillende werelddelen, maar dan binnen 1 stad met veel verschillende smaken. Je leert Parijs als het ware kennen door het maken en proeven van de gerechten die in het kookboek staan. In het kookboek staan veel foto’s van de gerechten en sfeerbeelden van Parijs. Dat maakt het naast een kookboek ook een boek om steeds maar weer door te bladeren ‘een koffietafelboek’ als het ware. Even de sfeer, het gevoel en dat vleugje romantiek van Parijs ophalen als je er bent geweest.

Danyel Couet is chef-kok van het restaurant Fredsgatan 12 in het Zweedse Stockholm.

Titel: Parijs
Auteur: Danyel Couet
Uitgever: Tirion
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789043912600

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.