De Belgische Keuken door Eddie Niesten

De Belgische Keuken - Eddie Niesten actuele onderwerpenDe Belgische keuken – een Bourgondische culinaire traditie verovert de wereld beschrijft auteur Eddie Niesten de historie van de Belgische keuken. Het boek begint met ‘culinaire voorzaten’, hierin wordt beschreven wat de culinaire traditie was toen België nog niet onafhankelijk was. België werd namelijk in 1830 onafhankelijk. Vervolgens over een volk, een tafel? Belgen zijn uitvinders op culinair gebied, maar zijn er ook andere invloeden. Daarna volgt een hoofdstuk over koningen in de keuken, want België kent natuurlijk een groot aantal topchefs. en een hoofdstuk over de opkomst van de kookcultuur, hoe werd de culinaire kennis verspreidt over de Belgische bevolking en wat is de Bourgondische ziel. In het boekje vind je tevens enkele typische Belgische gerechten zoals konijn op Vlaamse wijze en Witloof tante Zulma.

Actuele Onderwerpen biedt al meer dan 70 jaar een verrassende én informatieve kijk op de actualiteit. Deskundige auteurs informeren compact, toegankelijk en gedegen over onderwerpen die ons allemaal bezighouden.

Klik hier voor meer informatie en om het boekje te bestellen.

Titel: De Belgische Keuken
Auteur: Eddy Niesten
Uitgever: Actuele Onderwerpen
Verschijningsjaar: 2009
Winkelprijs: 5,75 (digitale uitgave 3,75)

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.