Abracadabra! Recepten van [Mmmmh!]

AbracadabraMisschien ken je de Antwerpse en Brusselse kookschool [Mmmmh!] al en heb je er zelfs al een kookworkshop gevolgd. Nu is er dan een kookboek van deze kookschool: Abracadabra! een groot boek over kleine snacks, amuses en andere culinaire appetizers.

Het boek is ingedeeld in verrines (gerechten in glas), krokante hapjes, stoomhapjes, in ’t pannetje, amuselepels, cocktails en zoetigheden. elk recept in dit boek is op twee pagina’s met een foto van het eindresultaat en alle recepten zijn stapsgewijs geschreven, hebben serveertips, een tip van de kok en een kort overzicht over de bereidingstijden en aantal gerechtjes wat je met de hoeveelheid ingrediënten kan maken.

Welke bijzondere gerechten zet jij straks als hapje op tafel? Een gazpacho met een vleugje serrano, buideltjes van brickdeeg, Sainte-Maure, rozijnen en honing, siu mai (gestoomd varkensvlees dim sum), varkensvlees in een venkelkorst, sint-jakobsschelpen op knapperige mihoen, Curaçao orange, frambozensoepje met opgeblazen mihoen of een van de andere gerechten in dit boek? De recepten in dit boek zijn voor degene die iets speciaals op tafel wil neerzetten en het leuk vinden om een beetje te experimenteren in de keuken. De gerechten in ‘Abracadabra!’ zijn stuk voor stuk juweeltjes!

De chef-koks van [Mmmmh!], Touta Bootawong, Fred Marchant, Sergio Moschini en Carlo de Pascale zijn echte globetrotters en zij willen een ding: je de keukens van de wereld laten zien, je laten kennismaken met de verschillende streekkeukens en met de moleculaire keukens. Dit doen zij nu met het grote boek ‘Abracadabra!’

Titel: Abracadabrah! Recepten van [Mmmmh!]
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789066115293
Winkelprijs: 24,95

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.