Mijn Restaurant!

Mijn restaurantNa twee succesvolle seizoenen van het tv-programma ‘Mijn Restaurant*’ op de Vlaamse commerciële televisiezender VTM. Alle koppels die mee hebben gedaan aan dit programma zijn opnieuw bezocht en zij vertellen hun verhaal aan de schrijfster Hilde Smeesters.

Het boek begint met het verhaal van Peter Goossens, zijn restaurant Hof van Cleve, over wat hij vindt van het programma en uiteraard recepten van zijn hand zoals de langoustine guilvinec en de duif uit Anjou. Vervolgens begint reis door Vlaanderen die start in Brabant bij Deborah & Rebekka van Fleur Delice en Jelle en Michelin van d’Hoogeschool. Daarna gaat het naar de provincie Antwerpen langs Wendy & Chris van ’t Gerecht en David & Lins van Matizze. Daarna is Limburg aan de beurt en worden Ann & Tom van Bigarreaux en Stephanie en Yanaika van Exquisa aan de tand gevoeld. In Oost Vlaanderen worden Ben & Dominique van La Scene en Kris van de Charlekijn geïnterviewd over hun avonturen met het programma. Als laatste is de provincie West Vlaanderen aan de beurt. Gaelle & Claudia van dell’Anno en Pieter en Ghislaine van de Red Pepper vertellen hun verhaal. Elk koppel geven 3 exclusieve en voor hun restaurant herkenbare recepten prijs. Je krijgt van elk koppel een voor-, hoofd- en nagerecht. Denk bijvoorbeeld aan de paling in ’t groen van Jelle waarmee hij veel culinaire kenners mee verblufte of de beroemde vier glaasjes van Matizze.

Naast de verhalen en recepten van en over ‘Mijn Restaurant’ kan je in dit boek ook veel tips vinden om jou thuisrestaurant perfect in orde te hebben als je veel gasten over de vloer hebt. Zo leer je onder andere de kunst van het tafeldekken, meer over champagne en andere bubbels, de regels in een restauranr en culinaire extravaganza.

Verder in dit boek krijg je uit elke Vlaamse provincie een culinair adres waar je zeker eens ‘op restaurant’ zou moeten gaan.

Mijn Restaurant is een boek voor de kijker die het tv-programma helemaal gevolgd hebben. Het biedt daarnaast ook een kijkje in de wereld van het opstarten van een restaurant, het onder druk kunnen werken om zo je droom te kunnen waarmaken. Heb je Mijn Restaurant niet kunnen volgen, ook dan is het een leuk boek. Het heeft 33 recepten met net dat beetje extra om echt mooi, goed, spetterend en lekker gerecht op tafel te zetten.

* In Nederland heet het soortgelijk programma ‘Mijn Tent is Top‘ en wordt al 3 seizoenen uitgezonden bij RTL4.

Titel: Mijn Restaurant!
Auteur: Hilde Smeesters
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789020983821
Winkelprijs: 19,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.