Het Dierloze Gerecht door Dirk Jan Verdonk

Een vleesloos bestaan, Geschiedenis van het vegetarisme, 1880-2008Het dierloze gerecht – een vegetarische geschiedenis van Nederland, een proefschrift van Dirk-Jan Verdonk over de vegetarische beweging in Nederland vanaf de negentiende eeuw. ‘Het dierloze gerecht’ is een boek waarin je veel kennis opdoet hoe het vegetarisme door de geschiedenis in Nederland is geweest. Het boek begint met een deel over dominee Domela en de dieren, vervolgens volgt het met Felix Ortt en de kolonie van de Internationale Broederschap, daarna meer over Nederlands eerste vegetarisch restaurant Pomona, hierna volgt de kabouterrevolutie, een persoonlijke revolutie van Roel van Duijn, lekker dier over hoe de veeteelt gerechtvaardigd werd in onder andere de jaren 70 met de opening van de Flevohof en als laatste recht aka terreur.

De teksten in ‘het dierloze gerecht’ worden ondersteund door enkele foto’s en oude agrarische advertenties. Het dierloze gerecht is bedoeld voor mensen die zich verder willen verdiepen in het hoe en waarom van het vegetarisme en in de geschiedenis en de tradities achter het vegetarisme.

Het dierloze gerecht werd door Dirk-Jan Verdonk geschreven toen hij als promovendus verbonden was aan de Universiteit Utrecht bij het onderzoeksinstituut voor geschiedenis en cultuur. Dirk-Jan Verdonk heeft tevens gewerkt voor de stichting Varkens in Nood.

Titel: Het dierloze gerecht – een vegetarische geschiedenis van Nederland
Auteur: Dirk-Jan Verdonk
Uitgever: Boom
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789085067115
Winkelprijs: 25,00
Klik op de cover om het boek te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.