Culinaire Saisonnier Zomer 2009

Culinaire Saisonnier zomer 2009Culinaire Saisonnier is het seizoensmagazine voor de professionele gastronomie. In dit zomer nummer een uitgebreid chefsportret van Geert van Hecke van restaurant de Karmeliet in Brugge, een open, respectvol en integer persoon. Culinaire Saisonnier nam een kijkje in zijn leven en in zijn keuken. Lees ook over Mont des Cats een kaas van de abdij Sainte Marie du Mont, wat is de achergond van de flammekueche en kom alles te weten over de vijg, inclusief exquise recepten. Verder is Peugeot niet alleen een automerk maar is de pepermolen van Peugeot een wereldberoemdheid, Culinaire Saisonnier nam een kijkje bij de productie van de pepermolen. De reis in Culinaire Saisonnier gaat deze keer naar Ierland om zo kennis te maken met het Ierse rundvlees en andere authentieke Ierse lekkernijen. Plezant is het item over de rangen en standen in de culinaire wereld zo heet bijvoorbeeld een koksleerling ‘apprenti’, dat klinkt toch al veel beter? In de serie bier & gastronomie ‘de trappist van Westmalle‘ een selecte groep mensen heeft mogen proeven of bier een betere begeleider is dan wijn. Interessant is het item over de Canadese wijnen. Als afsluiter in deze Culinaire Saisonnier laat Herve This, uitvinder van de moleculaire gastronomie, je meedenken over de fysische processen in de keuken. Naast al deze artikelen vind je in Culinaire Saisonnier nog meer interessante artikelen.

www.saisonnier.eu

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)