Welke Wijn Waarbij door Hubrecht Duijker

Welke wijn waarbij hubrecht duijkerVind je het moeilijk om een juiste wijn bij je gerechten te bedenken? In deze geactualiseerde en uitgebreide druk van ‘Welke wijn waarbij’ geeft wijnschrijver Hubrecht Duijker tips voor wijn- spijscombinaties. Het boek begint met ‘spelen met smaken’. Hoe vind je de harmonie in wijn- spijscombinaties, hoe stem je het niveau van een wijn af op dat van een gerecht en meer over smaakvolume en smaakintensiteit en wat je kan doen met de aangebroken flessen. Daarna beginnen de werkelijke wijnadviezen. Het boek start met groente, schaal- en schelpdieren, vis, pasta’s en andere deeggerechten, gevogelte, rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees, lams en schapenvlees, wild, kaas, zoete desserts en overige gerechten in de keuken. Elk hoofdstuk is vervolgens weer onderverdeeld in de verschillende ingrediĆ«nten waarbij Hubrecht Duijker een wijnadvies geeft. Naast de ‘gewone wijnadviezen’ vind je in elk hoofdstuk ook ‘de perfecte partner’. Hierin geeft een bekende chef-kok of sommelier zijn of haar perfecte wijn- spijscombinaties prijs. Verder vind je door het hele boek leuke en handige wijnweetjes, uitspraken van mensen uit de gastronomie en andere teksten.

Hebrecht Duijker is al vanaf 1969 wijnschrijver en schreef onder andere voor het magazine Wijn & Spijs, het Parool en het Financiƫle dagblad. In Nederland werd Hubrecht Duijker uitgeroepen tot beste wijnschrijver en daarnaast werd hij uitgeroepen tot beste wijnpublicist ter wereld

Titel: Welke wijn waarbij
Auteur: Hubrecht Duijker
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789066116184
Winkelprijs: 12,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)