De Dikke Vegetariër door Mark Bittman

De dikke vegetariër mark bittmanHet kookboek ‘De Dikke Vegetariër’ is het dikste vegetarische kookboek van Nederland en de rest van de wereld. De Dikke Vegetariër is eigenlijk een basiskookboek waarin toevallig geen vlees- en visrecepten in staan. In bijna 1000 pagina’s legt schrijver Mark Bittman krijg je meer dan 2000 recepten en doe je veel basiskennis op. Het boek start met de basiskennis in de keuken. Hoe kies je de beste pannen en messen, wat zijn de beste snijtechnieken en wat zijn de alledaagse vegetarische ingrediënten. Vervolgens is het kookboek ingedeeld in ‘salades’, ‘soepen’, ‘eieren, melkproducten en kaas’, ‘groente en fruit’, ‘pasta, noedels en dumplings’, ‘granen’, ‘peulvruchten’, ‘tofu, groenteburgers en andere eiwitrijk voedsel’, ‘brood, pizza, sandwiches en wraps’, ‘sauzen, smaakmakers, kruiden en specerijen’ en ‘desserts’. In de hoofdstukken wordt veel aandacht besteed aan basiskennis van de gebruikte ingrediënten. In dit kookboek vind je geen foto’s van het eindresultaat maar wel illustraties van bepaalde technieken die stapsgewijs worden uitgelegd. De recepten zijn voorzien van symbolen waaraan je kan zien of het recept snel en/of veganistisch is. Schrijver Mark Bittman is zelf geen vegetariër, maar noemt zichzelf less-meatarian (iemand die minder vlees eet), daarom is dit boek uitermate geschikt voor iedereen die er ook aan denken om eens minder vlees te gaan eten en ook bij iedere vegetariër hoort deze kookbijbel op de keukentafel te liggen. Neem ook een kijkje op de webcommunity DeVegetariër, een community die bij dit kookboek hoort!

Titel: De Dikke Vegetariër
Auteur: Mark Bittman
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2009
Winkelprijs: 49,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)