Ik Kook met Oma door Joyce Huisman

Ik kook met omaWeet jij nog wat er altijd op het fornuis stond bij oma? Ik wel, ik herinner me nog grote pannen met kippensoep. Het maken van soepballetjes of het snijden van snijbonen, en maar blijven draaien want er kwam nog veel meer uit de moestuin. Nu is er dan een boek ‘Ik kook met oma’, een kookboek waarmee je als oma je kleinkinderen kan laten meehelpen in de keuken. Want dat is toch het ultieme van een logeerpartijtje, oma helpen in de keuken!

Vaak krijg je bij oma andere dingen dan dat je thuis eten. In dit kookboek staan dan ook typische gerechten die bij oma horen zoals erwtensoep met worst, draadjesvlees en stoofpeertjes. Surinaamse pom met kippenpootjes, gadogado en lilith worden niet vergeten als typisch omagerecht. Als je geen oma bent kan je ook met dit boek goed uit de voeten, want met de recepten krijg je wel weer de geuren en smaken van vroeger in huis.

Het boek is ingedeeld in ‘hoofdgerechten’, ‘ toptoetjes’, ‘koffie, thee en limonade’, ‘lekker snacken’, ‘buiten eten’ en ‘familiefeest’. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven, er staat duidelijk bij wat je allemaal nodig hebt aan ingredi├źnten en kookgerei, wat het niveau is en hoe lang je er mee bezig bent. Onder de recepten staan vaak tips en informatie van het gerecht. Verder is het kookboek ‘Ik kook met oma’ een leuk kijkboek geworden. Veel foto’s van de gerechten, maar ook hoe andere kleinkinderen met hun oma’s aan het koken zijn. De foto’s zijn gemaakt door Lieke Heijn en Pim Janswaard van Cameron Studio.

Lees altijd de recepten goed door in het boek en kijk wat je zelf kan doen en wat echt door oma gedaan moet worden. ‘Ik kook met oma’ is natuurlijk bedoeld dat je alles samen met oma maakt! Ik kook met oma is een leuk boek met lekkere gerechten van vroeger en is stiekem ook voor mensen die nog geen oma zijn (maar goed kleinkind ben je altijd wel een beetje)!

Titel: Ik Kook met Oma
Auteur: Joyce Huisman
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789066116085
Winkelprijs: 19,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.