Bijbels Culinair door Han Wilmink

Bijbels CulinairSoms heb je een kookboek wat daarnaast eigenlijk ook een leesboek is. Zo’n kookboek is ook Bijbels Culinair, het eerste kookboek van kookdominee Han Wilmink.

In Bijbels Culinair zijn gerechten gekoppeld aan Bijbelse verhalen. Als je de Bijbel leest lees je dat er ook wordt gegeten en gedronken in de Bijbel. Han Wilmink heeft de gave om de eeuwenoude smaken van de Bijbel over te brengen naar hedendaagse recepten en is daarnaast tevens een vlotte verteller

Het boek is ingedeeld in 10 hoofdstukken, waarvan 9 gekoppeld zijn aan een bepaalde periode uit de bijbel. Je leest over ‘In de tent bij Abraham – gerechten in het spoor van de aartsvaders en aartsmoeders’, ‘Uittocht en Pesach’, ‘In en ronde de boerderij in het oude IsraĆ«l’, ‘Aan tafel bij Prediker’, ‘Het Chanoekafeest’, ‘De bruiloft van Kana, een Bijbels tapasbuffet van 7 gerechten’, ‘De prille gemeente in Rome – de Joods-Romeinse keuken ten tijde van Marcus’, ‘Kerstdiner met een verhaal’ en ‘3000 jaar Joods Sefardische keuken – een avondje Bijbels Culinair in restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle’. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een Bijbelse inleiding, een Bijbelverhaal en uitleg erover. Daarna volgen de recepten die ook vrijwel allemaal voorafgaan door anekdotes, informatie en tips. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven. De kookploeg van ‘Bijbels Culinair’ hebben alle gerechten die in dit boek staan exact gekookt volgens de receptuur en hun resultaten zie je dan ook op de foto’s van de gerechten staan!

Wil je alvast een voorproefje van Bijbels Culinair? Klik hier om het eerste hoofdstuk van het boek te lezen op de site van Bijbels Culinair. Inmiddels is ook het tweede kookboek uit van Han Wilmink ‘Koken met passie‘! Han Wilmink is sinds februari 2009 predikant te Ommen.

Zoals de omslag van Bijbels Culinair zelf al aangeeft: Bijbels Culinair is een bijzonder kookboek en meer!

Titel: Bijbels Culinair
Auteur: Han Wilmink
Uitgever: Kok
Verschijningsjaar: 2007
ISBN: 9789043514590

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.