Rund door John Torode

Rund John Torode‘Rund’ van John Torode is een uniek rundvleesboek met meer dan 100 recepten inclusief een uitvouwbare poster met onderdelen van het rund meldt de cover van het boek. John Torode heeft een uitgesproken passie voor rund, daarom is dit boek dan ook verschenen. Niet alle recepten hebben als hoofdingrediĆ«nt iets met rund want er zijn ook een aantal zoete recepten die perfect dienen als afsluiter van een hoofdgerecht met rund en sauzen voor bij het rundvlees.

Het boek begint met een inleiding van het rund. Je krijgt hierin inzicht in het rund door de onderwerpen ‘enige basiskennis’, ‘rundvlees kopen’, ‘rassen’ en ‘onderdelen van het rund’. Vervolgens lekker veel recepten. De recepten zijn ingedeeld in ‘bouillon, soep & jus’, ‘carpaccio’, ‘salades & snacks’, ‘pasta & rijst’, ‘pasteien & stoofpotten’, ‘steaks & braadstukken’, ‘pekelvlees, bresaola & pastrami’, kalfsvlees’, ‘orgaanvlees’ en ‘zoete gerechten’. Veel recepten hebben een inleidend stukje van John Torode en een minder groot aantal van een foto van het eindresultaat, een paar foto’s van de gerechten zijn ook terug te vinden op de poster. De recepten worden niet allemaal gemaakt voor een bepaald aantal personen, daarom vind je bij alle recepten koetjes en naarmate het aantal koetjes wat rood is weet je dus voor welk aantal personen het recept geschikt is.

In ‘Rund’ van John Torode lees je dat er veel meer mogelijkheden zijn met rundvlees dan het ouderwetse stoofpotje wat in de wintermaanden bij ons in Nederland populair is. De recepten hebben verschillende moeilijkheidsgraden dus is er voor iedereen wel een uitdaging te vinden. Grappig is dat ergens midden in het boek je ook nog een uitklapposter vind waarbij John Torode voor zijn restaurant ‘Smiths of Smithfield‘ in London staat te barbecueĆ«n. ‘Rund’ is een boek voor iedereen die rundvlees eens anders op zijn bord wilt zien liggen.

Bekijk hier de video waarin John Torode verteld waarom je dit boek moet hebben! (Engelstalig!)

Titel: Rund
Auteur: John Torode
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789047508328
Winkelprijs: 24,99

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)