Glas versus Plastic

Glas versus Plastic
Met de inhoud uit de grote ‘Friends of Glass‘ mand hebben we het hele paasweekend gebruik van gemaakt. In de mand zat voldoende testmateriaal om het een en ander goed uit te proberen.

Bij de plastic glaasjes kreeg ik al gauw het idee van spoelbekertjes die je vindt in de badkamer van een hotel. Om daaruit iets te drinken, nou nee. Het drinken uit een plastic flesje gaat nog wel. Maar zo’n plastic iets geeft echt zo’n evenement gevoel.

Bij het glazen servies kreeg ik een flashback naar eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. De bruine en groene soepborden op tafel en vooral met veel geluid lepelen als kind zijnde. Het geluid maakt het nog steeds in ieder geval. Stilletjes lepelen is een kunst op zich om daar in te slagen. Het glazen servies was qua afmetingen niet allemaal gelijk en niet helemaal perfect plat, dus het wiebelde gevaarlijk met zo’n stapel borden de trap af. Ook leek het alsof je best veel had opgeschept terwijl het eigenlijk best mee viel.

Het plastic had bij de meesten geen voorkeur, het maakte de maaltijd op de een of andere manier niet af. Hoe mooi plastic gemaakt kan worden het is net iets anders dan glas en porselein. Het plastic servies neem je volgens iedereen die het bij mij in handen heeft gehad in je tas als je gaat picknicken of als je op de camping bent. Dit vooral omdat glas grote kans heeft van breken en het een stuk zwaarder is.

Wat heeft het opgeleverd deze test? Glas versus plastic. Glas is niet altijd gelijk, kan breken, heeft als voordeel dat het geen smaken afgeeft of opneemt en het heeft dat chiquere gevoel. Plastic geeft een beetje het wegwerp gevoel maar is qua vorm altijd gelijk en breekt niet. Als ik zelf moet kiezen zou ik glas verkiezen boven het plastic servies, gewoon om dat net iets chiquere gevoel wat je erbij krijgt.

Wat het glas versus plastic heeft opgeleverd? Bij de toko heb ik staan twijfelen tussen ketjap in een glazen fles of plastic fles en ook bij de supermarkt staan kijken van plastic is goedkoper maar wie weet is het in glas beter. In beide gevallen voor de glazen verpakking gekozen. Dat wordt dus binnenkort een extra rit naar de glasbak.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)