Friends of Glass Mand

Friends of Glass Mand
Vandaag moesten we naar Amersfoort om de speciale ‘Friends of Glass‘ mand af te halen bij het depot van de koerier (want tja we waren 2x niet thuis). Gelukkig was Michel mee want de mand was best wel groot (gelukkig niet al te zwaar). Het was net een pakjesmiddag, alles zat natuurlijk in 3 dubbel bubbeltjesplastic, want de mand had best een overtocht gemaakt vanuit Oxford. Gelukkig niets gebroken of beschadigd. Een diner kunnen we nu wel beginnen met de hele collectie aan borden en glazen. Een ovenschaal om iets in te bereiden en uiteraard bestek (gelukkig geen plastic bestek of houten bestek wat ons bedrijfsrestaurant nu voert). Voor dat er getest gaat worden eerst drie redenen om glas te gebruiken:

1: Glas is inert. Dat betekent dat je voedsel nooit naar glas smaakt. Glas is in feite het enige verpakkingsmateriaal dat geen extra lagen behoeft om het beschermen tegen het feit dat je wijn of bonen niet meer naar wijn of bonen proeven.

2: Glas is een puur en natuurlijk product met een toegevoegde bonus: er is geen migratie tussen het glas en de inhoud. Ingrediënten zoals vitamines en aroma’s zijn dan ook behouden voor een lange tijd zonder enige verandering in de smaak. Bovendien, glas bevat geen bisfenol (een chemische stof die oestrogeen nabootst).

3: Voedsel in glas is handig en hygienisch. Glazen potten kan worden hersloten: je hoeft de inhoud niet in een keer op te eten. Glas kan ook in de magnetron, kan worden gesteriliseerd en gepasteuriseerd. Het assortiment van levensmiddelen verpakt in glas is enorm, van jam tot groenten en van melk tot sauzen.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.