Tip Culinair Pasta Lekker en Veelzijdig

Tip Culinair - Pasta Lekker en VeelzijdigLekker snel een pastagerecht op tafel zetten? Dan is het boek uit de keuken van ‘Tip Culinair’ ‘Pasta lekker en veelzijdig’ een kookboek wat op jouw keukentafel hoort te liggen. Het boek begint uiteraard met een duidelijke inleiding over het ontstaan van pasta, de soorten pasta en een basisrecept voor je eigen verse recept. Het boek is verder ingedeeld in de volgende hoofdstukken ‘soepen met pasta’, ‘salades met pasta’, ‘gevulde pasta’, ‘pasta met vlees en gevogelte’, ‘pasta met vis, schaal- en schelpdieren’, ‘vegetarische recepten’ en ‘pasta uit de oven’. Bijna elk recept is voorzien van een duidelijke foto van het eindresultaat. De recepten zijn allen in stap-voor-stap wijze beschreven en zijn voor iedereen makkelijk te bereiden. Een lekker boek om veel inspiratie op te doen voor een lekker pastagerecht.

Titel: Tip Culinair – Pasta lekker en veelzijdig
Uitgever: Sanoma ism Tirion
Verschijningsjaar: 2004

(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Tip Culinair Pasta Lekker en Veelzijdig”

 1. Bij mij als pasta liefhebber, en als fervente lezeres van het maandblad TIP destijds, staat dit boek natuurlijk ook op de plank tussen mijn vele andere kookboeken. Toen ik het kocht verbaasde het mij hoe supersimpel veel gerechten zijn; makkelijk te maken, snel klaar en toch lekker. Het boek is dan ook een aanrader wat mij betreft.

  TIP Culinair heeft een heel stel boeken uitgegeven in deze serie: Naast het boek ‘Pasta lekker en veelzijdig’, zijn er in deze zelfde serie ook ‘Vlees’ (ook op deze site vinden), ‘Vis verrassend gevarieerd’, ‘Salades’, ‘Vegetarisch lekker en gezond’, ‘Bakken zoet en hartig’ en ‘Hartige hapjes de lekkerste’ verschenen.

  De boeken zijn allemaal mooi geïllustreerd en bevatten lekkere recepten. Wel even een waarschuwing: Soms zit er een klein foutje in een recept. Het is dus zaak om een recept helemaal door te lezen voordat je ingrediënten gaat halen of aan de slag gaat 😉 Dit soort kleine foutjes kwamen trouwens in het maandblad ook van tijd tot tijd voor.

  Als niet-vegetariër vond ik het overigens heel vermakelijk dat er in ‘Vegetarisch lekker en gezond’ een recept voor ‘Pepperpot’ is opgenomen want…. het recept voor pepperpot bevat vlees 🙂

  Een boek dat mogelijk ook in deze TIP Culinair serie hoort is ‘Het Broodbakboek’ van Sara Lewis, want dit boek heeft hetzelfde formaat als de overige boeken uit de serie. Het verschil is dat ‘het broodbakboek’ een vertaling is van een Engels boek, terwijl ik in de andere boeken uit de serie soms recepten herken die eerder in dezelfde, of vrijwel dezelfde, vorm in TIP hebben gestaan.
  Voor de broodbakkers onder ons: Alle recepten in ‘het broodbakboek’ worden zowel voor bakken met de hand als met de machine gegeven. Erg handig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.