Spitsuurkoken ‘Gezond en Snel’ door Loethe Olthuis

Spitsuurkoken - Gezond & Snel loethe olthuisJe kent het wel, je hebt net in een lange file gestaan of de trein had een vertraging, je moet snel wat koken om daarna weer naar de sportschool te gaan. Niets is dan verleidelijker dan snel een magnetronmaaltijd te bereiden, een pizza in de oven te stoppen of even langs de snackbar te gaan. Maar wat als je kooktijd maar maximaal 15 tot 30 minuten hoeft te duren en je eet daarbij nog gezond ook. Waar zou dan je keuze naar uitgaan?

In het boek Spitsuurkoken gezond en snel geeft Loethe Olthuis, onder andere bekend van haar column ‘de Volkskeuken’ in de Volkskrant, recepten en tips om tijdens een echt spitsuur in de keuken het hoofd koel te houden. Het boek begint met ‘sneltips’, hoe kan je water sneller laten koken af hoe krijg je aardappels in 10 minuten gaar. Erg handig in dit boek is de lijst van vervangende ingrediënten als je een bepaald ingrediënt niet lust.

De recepten in dit boek zijn ingedeeld in ‘voorgerechten en salades’, ‘soepen voor wanneer dan ook’, ‘hoofdgerechten’, ‘uit de oven’, ‘hapjes, snacks en bijgerechten’ en ‘zoetjes en toetjes’. Allemaal snel of zelfs turbo snel. Onder de recepten zie of het gerecht geschikt is voor kinderen, geschikt is voor etentjes, goed vooraf te bereiden is, vegetarisch is, vis is, turbo is, of voor lente, zomer, herfst of winter is. Er worden netjes vinkjes geplaatst bij opties waarbij dit recept uitstekend past. Ook voor de vegetariër genoeg recepten te vinden in ‘Spitsuurkoken’. Niet elk recept heeft een foto van het eindrecept. De recepten zijn niet 10 in een dozijn recepten. Ze zijn net even iets anders dan andere.

Zeker een leuk kookboek voor mensen die gewoon geen tijd hebben om te koken en gerechten op tafel willen zetten die net iets anders zijn.

Titel: Spitsuurkoken ‘Gezond en snel’
Auteur: Loethe Olthuis
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789058978677
Winkelprijs: 17,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Spitsuurkoken ‘Gezond en Snel’ door Loethe Olthuis”

  1. Beste Loethe,

    Wij koken regelmatig uit je kookboek “Spitsuurkoken” en eigenlijk elk recept is een succes. Complimenten en bedankt voor de heerlijke recepten!

    Groeten,

    Pierre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.