Great British Menu 2009

jury great british menuVanaf 30 maart kan je om 19:30 weer kijken naar Great British Menu op BBC2. In deze serie strijden 16 Britse top chef om hun gerechten te mogen koken voor de terugkerende legertroepen. Per streek nemen 2 kandidaten het tegen elkaar op wat later gaat uitmonden in een halve en echte finale. De jury bestaat uit Prue Leith, Matthew Fort en Oliver Peyton. Daarnaast zal je ook oude bekende terugzien zoals Richard Corrigan, Mark Hix en Marcus Wareing. Zij hebben als ‘oud gediende’ natuurlijk ook wel een zegje over de kookkunsten van de kandidaten!

De kandidaten voor 2009 zijn: Zuid-Oost: Tristan Welch en Mark Sargeant. Zuid-West: Nathan Outlaw en Shaun Rankin. North-West: Aiden Byrne en Nigel Haworth. Noord-Oost: Kenny Atkinson en Ian Maftin. Schotland: Alan Murchison en Tom Kitchin. Wales: Stephen Terry en James Sommerin en als laatste Noord Ierland: Danny Millar en Clare Smyth. Misschien ken je een paar namen (zeker als je de Britse foodmagazines leest). De serie wordt niet meer gepresenteerd door Jenny Bond maar door Sat Bains en Jason Artherton. Beide eerder winnaars van Great British Menu.

Elke werkdag is Great British Menu te zien op BBC2 om 19:30!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)