De Wereld van Groente door Francis van Arkel & Edo Stouten

Een wereld van groenteBonduelle, de verrassende groenten van vandaag. Wie kent deze reclameslogan van Bonduelle niet? In ‘De wereld van Groenten’ deelt oud-directeur Nederland en later Benelux van Bonduelle zijn kennis over groenten.

120 groenten worden in dit boek besproken. Elke groente kent wel een geschiedenis of een andere wetenswaardigheden. Wist je dat de spruit een opleving kende toen Henk Angenent (spruitjeskweker) de Elfstentocht won en dan rode peper kan helpen tegen kiespijn? Daarnaast is het uitgebreid met welke familie behoort de besproken groente toe, wat is de vertaling ervan in Engels, Frans en Duits, de omschrijving, gebruik, productie, aanvoer, houdbaarheid, voedingswaarde en industriƫle verwerking. Bij een aantal groenten worden de rassen en soorten specifiek vermeld. Bij bijna elk stuk is een duidelijke foto geplaatst van de groente.

Daarnaast vind je in dit boek 32 verrassende recepten met vegetarische-, vis- en vleesrecepten. Alle recepten zijn voorzien van duidelijke foto’s van het eindresultaat en sommige recepten hebben een ‘wist je dat?’.

Groente gaat de komende decennia weer het middelpunt vormen van de maaltijd. Daarom is kennis van groenten belangrijk! Een wereld van groenten is een mooi naslagwerk!

‘De wereld van groenten’ is ook verschenen in de Franse taal.

Titel: De Wereld van Groenten
Auteur: Francis van Arkel & Edo Stouten
Uitgever: Imagebooks – AllMedia
verschijningsjaar: 2009
In opdracht van: Bonduelle
ISBN: 9789059646896
Winkelprijs: 24,95

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.