Lekker en Gezond Koken met Mathijs door Mathijs Vrieze

Lekker en gezond koken met MathijsHet tweede boek van Mathijs Vrieze is nu verkrijgbaar. Was het eerste boek een echt dieetboek, dit boek is een kookboek waarmee je en passant nog mee kan afvallen ook! Natuurlijk krijg je wel enkele afslanktips maar de focus ligt helemaal op het gezonde koken. Verse groente, verse kruiden en verantwoord vlees en vis.

Het boek is een lekker dik en kleurrijk kookboek geworden, een boek waarbij je met het doorbladeren al vrolijk kan worden. Het boek is ingedeeld in ‘koude en warme voorgerechten’, ‘soepen’, ‘broodjes en salades’, ‘visgerechten’, ‘vleesgerechten’, ‘gevogeltegerechten’, ‘vegetarische gerechten’, ‘pasta-, rijst- en miegerechten’, ‘sausen, dressings en dips’ en ‘desserts’. Voor iedereen die gezond wil eten is er wel wat te vinden. De recepten zijn allemaal voorzien van een duidelijke foto van het eindresultaat, een ingrediëntenlijstje en een voedingswaardetabel. Veel recepten zijn voorzien van handige variatietips, waarmee je een gerecht een totale ‘metamorfose’ kan geven. Iets nieuws in dit kookboek zijn de workshops (zelf ben ik ze nog niet echt tegen gekomen in kookboeken). Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een workshop, in deze workshop wordt dieper ingegaan op een bepaald onderwerp wat past bij het hoofdstuk. Hoe maak je zelf een lekkere dressing met verse ingrediënten? Hoe maak je zelf de lekkerste broodjes? of wat kan je allemaal met kruiden? Mathijs laat je al de ins en outs zien tijdens de workshops.

Zoals de omslag van het boek al zegt is ‘Lekker en gezond koken met Mathijs’ een gezellig lifestyle kookboek met meer dan 100 recepten, workshops, afslanktips en eetweetjes. Zo zie je maar dat lekker en gezond eten hand in hand kunnen gaan met afslanken!

Mathijs Vrieze ken je van de RTL4 programma’s ‘Puur Smaak‘ en ‘Eten en Daten‘. Daarnaast schrijft hij wekelijks op donderdag voor Metro en maandelijks voor het culinaire magazine Foodies. Mathijs Vrieze is ook het gezicht van de Tefal Actifry. Wil je hyves-vriendje of vriendinnetje worden van Mathijs, klik hier voor de enige echte Mathijs Vrieze Hyve.

Titel: Lekker en gezond met Mathijs
Auteur: Mathijs Vrieze
Uitgever: HaMa Publishing
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789081302432
Winkelprijs: 18,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Lekker en Gezond Koken met Mathijs door Mathijs Vrieze”

 1. Heey Astrid,

  Haha die staat in zijn boek enne het is erg lekker!
  Ik heb oòk de bonbon uitgeprobeerd, tuurlijk niet zo mooi al van Mahtijs,want de bonbonnetjes waren beetje dik. Maar deze ga ik zekers ook nog een keer maken.

  Het is een geweldig boek en ik kook er bijna elke dag uit, we hebben al vele malen bijv..de pizza gemaakt..niet de plaatpizza *ook wel lekker * maar de volkorenpizza, zo lekker!

  De soepen hebben we ook allemaal bijna gemaakt..de groentesoep met het dekseltje is ook erg favoriet bij ons ,tomaten soep en…kan wel door gaan wat èn hoe het allemaal smaakt..

  Het beste is om zelf het boek aan te schaffen en dan kun je vertellen hoe het gesmaakt heeft, ik vind het zèkers een aanrader, zou dan ook de dvd nemen haha,als je niet zo’n kok in de keuken bent,ga je samen met Mathijs de gerechten maken, wat wil een mens nog meer!

  Veel plezier er mee….ik heb er wel veel plezier van..zelfs in de keuken vind ik het leuk om met de recepten bezig te zijn..zeg maar gewoon ik heb er eeen nieuwe hobby bij

  Groetjes,
  Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.