Spaghetti aan het Plafond door Yvon Jaspers

Zit je soms met je handen in het haar omdat je kinderen geen gezonde dingen eten? Je bent niet de enige! Ook bekende Nederlanders kennen dit probleem met hun kroost. Yvon Japsers, presentatrice bij de KRO, heeft voor ‘Spaghetti aan het plafond’ een aantal bekende Nederlanders geïnterviewd over dit onderwerp, zoals onder andere prins Maurits en prinses Marilene, Robert ten Brink, Ed Nijpels en Jeroen Latijnhouwers.

Het is een boek vol herkenbare anekdotes, want welk kind heeft nou niet de fase dat ze maar een bepaald ding lusten, of gewoon op al het gezonde nee zeggen en vervolgens bedelen om snoepjes. Yvon Jaspers gaat aan tafel met bekende ouders voor ‘Spaghetti aan het plafond’. Zij interviewt ze om zo de beste tips te krijgen om je kind te laten eten. Uiteraard moeten de bekende ouders hun succesrecept geven en hun kinderen zeggen wat ze echt helemaal super lekker vinden en welke gerechten wat hun betreft direct het raam uit gesmeten kan worden. De succesrecepten worden allemaal op een velletje geschreven en zo zie je het originele recept, soms onleesbaar. Ook daar is in voorzien, want alle recepten van de bekende Nederlanders worden achterin het boek nogmaals gepubliceerd, met nog een aantal recepten waarmee je wellicht een succesje kan boeken bij je eigen kinderen.

Verder spreekt Yvon Jaspers ook met deskundigen op het gebied van eetstoornissen en obesitas. Consulente Monique Thomas-Holtus over het hoe en waarom kinderen iets niet lusten en wat je als ouders hieraan kan doen. Zij heeft hierover zelf een boek geschreven is wat via deze link gratis te downloaden is. Rob Oudkerk, obestitas deskundige, geeft verder tips om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Spaghetti aan het plafond is een kleurrijk leesboek, met redelijk simpele recepten van bekende Nederlanders. Een aanrader om als je je kind weer wat gezonds wilt laten eten en je geen idee hebt hoe je het moet aanpakken. Je kan genoeg tips halen uit de verhalen van de bekende ouders. Gewoon een lekker nononsens kookboek! Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van ‘Spaghetti aan het plafond’ naar een goed doel, namelijk het Ronald McDonald Kinderfonds.

Titel: Spaghetti aan het plafond
Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789046805169
Winkelprijs: 19,95

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.