Eten uit de Krant door Puck Kerkhoven

Eten uit de krant, daarbij denk ik gelijk aan een lekkerbek van de visboer op de markt. Schrijfster Puck Kerkhoven kennelijk ook want een van de eerste foto’s in dit kookboek is een kiekje van de schrijfster zelf met een lekkerbekje verpakt in een krant. Uiteraard mist een recept voor een lekkerbekje niet in ‘Eten uit de krant’.

Maar waar gaat ‘Eten uit de krant’ dan wel over? Eten uit de krant is een selectie van eerder verschenen columns van Puck Kerkhoven in de regionale dagbladen van Wegener. Als onderschrift van de titel heeft het ‘met de seizoenen mee’. Het boekje is daarom ingedeeld in de vier seizoenen en heeft recepten met elk hun eigen seizoensproducten. Naast alleen maar recepten werden in de columns van de regionale dagbladen ook een informatief voorproefje gegeven. De schrijfster heeft veel kennis om veel vragen te kunnen beantwoorden en veel onbekende weetjes bekend te laten worden. De foto’s van producten en van eindresultaten in dit boek zijn van Karel Vos.

De 35 columns in ‘Eten uit de krant’ zijn vlot leesbaar en de recepten zijn voor iedereen goed te maken. Voor de ingrediënten hoef je niet stad en land af te zoeken, ze zijn allen makkelijk verkrijgbaar, mits in het goede seizoen gekocht, dan is het ingrediënt toch op zijn lekkerst! Een leuk kookboek waar je dus ook gewoon even lekker in kan lezen!

Eerder verscheen van Puck Kerkhoven ‘Het grote kliekjesboek’, hiervoor heeft zij de gouden garde van het publiek gekregen tijdens de verkiezing van het kookboek van het jaar 2008!

Titel: Eten uit de krant
Auteur: Puck Kerkhoven
Uitgever: De Boekenmakers
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789077740194
Winkelprijs: 14,95

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.