Koken met Passie door Han Wilmink

Na Bijbelsculinair verschijnt van de ‘kookdominee’ Han Wilmink het boek Koken met Passie. Een boek met 40 smakelijke recepten voor de vastentijd.

Natuurlijk vraag je je af wat vastentijd betekent in het Christelijke geloof? Vastentijd is een periode van 40 dagen beginnend op aswoensdag en is de voorbereiding op het Paasfeest. Deze tijd is een periode van bezinning in de Christelijke levensbeschouwing.

Het boek ‘Koken met Passie’ beschrijft recepten uit de Joods-Christelijke traditie voor elke dag uit de vastenperiode, heeft verschillende passages uit de Bijbel, en verteld veel achtergrond informatie. De recepten zijn op een duidelijke stappen manier beschreven, de recepten kunnen bijna niet mislukken. De recepten zijn bedacht na aanleiding van Bijbelse teksten. Naast de recepten en teksten is er voldoende afwisseling met foto’s van ingredienten en van eindresultaten van een aantal recepten.

Het boek is op een duidelijke en open manier geschreven en is voor iedereen toegankelijk. Een boek wat je ook gewoon wilt lezen voor het verhaal wat geschreven wordt over de vastentijd en de recepten wil je gewoon proberen (ook na de vastentijd). Koken met Passie is een vegetarisch kookboek. Wil je een voorproefje? Klik hier voor een receptenkaartje.

Han Wilmink was tot voor kort dominee van de Adventskerk in Zwolle en is daarnaast een gepassioneerd kok die zoveel mogelijk gebruik maakt van duurzame producten.

Titel: Koken met Passie
Auteur: Han Wilmink
Uitgever: Kok
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789043515801
Winkelprijs: 15,75

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Koken met Passie door Han Wilmink”

 1. Beste heer Wilmink, wat een enorm leuk vastenkookboek! Als culinaire kookgek heb ik de uitgave Koken met Passie en Bijbels culinair. Ieder jaar organiseren wij als kerk een “vastenmaaltijd” in de Stille Week. Dit jaar is deze maaltijd geheel gebaseerd op uw prachtige receptuur. Heel veel dank hiervoor. Met veel “Passie” heb ik het gekozen menu uitgeprobeer en familie, vrienden moesten testen. Alle reacties heel positief en bijzonder smakelijk. Zelfs mijn schoonzoon. die niet van soep houdt, was zeer enthousiast over de Marokkaanse vastensoep “Harira”.
  Ik hoop nog veel van uw recepten te bereiden.
  Veel succes en ik hoop dat er misschien nog een kookboek van u op de markt komt.

  Met vriendelijke groet,
  Astrid Brouwer
  Diaken Regenboogkerk Zoetermeer

  1. Beste Astrid,

   Ik heb je bericht doorgestuurd naar de uitgever zodat Han Wilmink dit bericht zelf te lezen krijgt!
   Leuk dat je ook zo enthousiast bent over dit boek!

   Groet, Anja

 2. Beste heer Wilmink,
  tijdens de stille week heb ik voor onze kerkleden de woestijnmaaltijd bereid. Dit was een enorm groot succes. Zo groot zelfs dat vele leden uw kookboekje “koken met passie” hebben gekocht. De reacties op uw recepten zijn “hemels”. Ik heb, alvorens voor de kerkleden te hebben gekookt, mijn dochter en schoonzoon gevraagd e.e.a. te testen. Mijn schoonzoon houdt niet van soep, maar hij vond de soep voortreffelijk. Dit resulteert nu in het koken van de overheerlijke woestijnsoep bij de verjaardag van mijn oudste kleinzoon (11jaar).
  Ik wil u dan ook dankzeggen voor dit “hemelse kookboekje”.

  Met vriendelijke groet,

  Astrid Brouwer
  diaken Regenboogkerk Zoetermeer

 3. Beste Astrid,

  Ik heb het bericht doorgestuurd naar het contactpersoon bij de uitgever van Han Wilmink! Het eerste boek van Han Wilmink ‘Bijbels Culinair’ is zeker een aanrader.

  groet, Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.