BonBon Workshop Kees Raat

BonBon Workshop Kees Raat
In het januari nummer van Elle Eten werd er een leuke workshop aangekondigd, namelijk een bonbon workshop bij de bekende chocolatier Kees Raat in zijn werkplaats in Amsterdam. Vanochtend vroeg op de trein gestapt richting Amsterdam.

Na ontvangst met koffie, thee, Kees Raat bonbons en een chocoladefontein met aardbeien en marshmellows in zijn werkplaats in de Amsterdamse Jordaan werd er een leerzaam verhaal verteld over de geschiedenis van chocolade, hoe is het onstaan, hoe wordt chocolade gemaakt, de wereldhandel van cacao in Amsterdam, de neuzen van cacao en de medicinale werking van cacao.

Vervolgens kregen we uitleg over het maken van de bonbonvulling. Onze groep kreeg te zien hoe marsepein, ganache (slagroom-chocolade vulling) en caramel-fudge gemaakt wordt. Na wat tips over het chocolade smelten en het op temperatuur krijgen, het doorhalen en dribbelen, werden we aan het werk gezet en was het vormpjes maken van de vullingen, cupjes maken van chocolade met sponsjes en boterhamzakje, ganache en marsepein doorhalen en versieren. Nadat alles gedaan was en goed was uitgehard kon iedereen twee bakjes vullen met eigen gemaakte bonbons.

Daarna kon je eventueel het boek BonBon van Kees Raat kopen en laten signeren (jammer genoeg had ik mijn exemplaar van BonBon thuis laten liggen). De 3 uur waren jammer genoeg zo voorbij. Het was in ieder geval een geslaagde en leerzame workshop die werd gegeven door een bevlogen chocolatier. Als je ook deze workshop wilt volgen, neem dan even een kijkje op de site van Kees Raat.

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.