Ons Voedsel door Frans de Jong

Ons voedselOns Voedsel is een naslagwerk alles wat je op wetenschappelijk gebied kan bedenken over voedsel. Het boek is ingedeeld in 3 belangrijke delen: over wat er in zit, over hoe het wordt gemaakt en over wat het met ons doet. Deel 1, over wat er in zit, behandeld eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en spoorelementen, water, alcohol, additieven en contaminanten. Op een scheikundige manier wordt voedsel ontleed en wordt er beschreven wat het doet in ons lichaam. Deel 2, over hoe het gemaakt wordt, behandeld graan en graan producten, melk en melkproducten, vlees en vleesproducten, vis en visproducten, aardappelen, groente en fruit, vetten en oliën, zoetwaren, dranken, alcoholische dranken en gemaksvoeding. Het is een uitgebreid deel waarin het product van begin tot eind wordt behandeld. Zo wordt er ook een kijkje genomen in verschillende fabrieken. Deel 3 gaat over wat voedsel met ons doet en behandeld voedingswaarde, ondervoeding en ondergewicht, overvoeding en overgewicht, afslanken en diëten en de psychologie van het eten. Een boek wat op een wetenschappelijke manier laat zien wat voedsel is, hoe het geproduceerd wordt en wat het psychisch met ons kan doen. Want hoe simpel voedsel voor de oermens vroeger was, zo complex is voedsel nu en in de toekomst zal het waarschijnlijk nog complexer worden.

Titel: Ons Voedsel
Auteur: Frans M. de Jong
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 39,90

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.