Nieuwe Voedingsleer door C. Den Hartog, J.G.A.J. Hautvast & A.P. Den Hartog

Nieuwe Voedingsleer - C. Den Hartog, J.G.A.J. Hautvast & A.P. Den HartogNieuwe voedingsleer is een boek wat de resultaten weergeeft van de voedingswetenschap zoals die zich de laatste 50 jaar heeft ontwikkeld. Het boek bespreekt: onmisbare en andere voedingsbestanddelen, voedingsmiddelen in de verschillende fasen van het leven en voedingsmaatregelen en adviezen; sociale instellingen in Nederland en daar buiten. Het boek is vooral bedoeld voor artsen, biologen, diëtisten, leraressen voedingsleer en verplegend personeel. Het boek bevat zeer veel informatie.

Titel: Nieuwe voedingsleer
Auteur: C. Den Hartog, J.G.A.J. Hautvast & A.P. Den Hartog
Uitgever: Het Spectrum
Verschijningsjaar: 1980

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

5 gedachten over “Nieuwe Voedingsleer door C. Den Hartog, J.G.A.J. Hautvast & A.P. Den Hartog”

 1. Maar dit is een boek uit 1980. Is dat dan niet eerder een curiositeit geworden? Ze wisten toen bijvoorbeeld niet beter of er bestond maar één soort cholesterol–om maar iets te noemen.

  Waarom nu deze bespreking?

  1. Ach ja wat is nu niet achterhaald op internet en in geschreven woord? Het ene moment is het nog zus en het andere moment is het totaal anders omdat er een vergissing gemaakt is in een onderzoek.

   Dit boek is inmiddels al 29 jaar achterhaald, maar voor mij pas nieuw omdat ik het net in mijn bezit heb gekregen. Dus tja nieuws wat pas na 29 jaar wat over geschreven wordt.

 2. Ik kreeg het boek onlangs in handen en inderdaad een aantal zaken zien wij door recent wetenschappelijk onderzoek in een andere licht, zoals bijv. de cholesterolkwestie [zie mijn website onder “About good and bad guys”].Toch is het een nuttig werk, omdat het een mooi overzicht geeft van de afgelopen decennia voedingsonderzoek en de vele accentverschuivingen die de laatste jaren hebben plaats gevonden. Met andere woorden: toch een aanrader voor de historicus/voedingswetenschapper.

  1. Klopt helemaal,

   Waarschijnlijk zullen we over een paar decennia ook weer heel anders tegen het voedingsonderzoek van nu aan kijken. Er is zoveel beweging qua voeding en andere leefomstandigheden. Daarom kan terugkijken naar de waarden van toen soms ook goed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.