De Chef is een Vrouw door Tine Bral

De chef is een vrouwIn ‘De chef is een vrouw’ gaat Tine Bral op bezoek bij 10 vrouwelijke (oud) chefkoks om zo een blik te werpen achter de schermen van toprestaurants met een vrouw als chef. Wat is hun gedrevenheid, ambitie en liefde voor het vak? Welke stress brengt dit beroep met zich mee. Therese Desmedt van ’t Oud Konijntje, Maartje Boudeling van Manoir Inter Scaldes, Monique Rutgeers van de Cuylhoeve, Tineke Nieuwenhuizen van de Vergulde Wagen, Jannie Munk van L’Orage, Solange Bentin van Hostellerie Kemmelberg, Patricia Desmedt van ’t Oud Konijntje, Liliane Vanlaethem van de Pauw, Denise Mooy van Quartier Sud en Margot Reuten van Da Vinci geven hun antwoord op deze vragen en geven elk een aantal van hun recepten prijs. De chefs in dit boek zijn op de gevoelige plaat gezet door fotografe Lieve Blanquaert. Een mooi boek met ongezouten meningen over hoe het is om als vrouw de scepter te zwaaien over een topkeuken.

Titel: De Chef is een vrouw
Auteur: Tine Bral
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2004
Winkelprijs: 5,00

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)