De Vegetarische Keuken door E.M. Valk Heijnsdijk

Die Vegetarische Keuken - E.M. Valk-HeijnsdijkDe vegetarische keuken is een ‘kookboek van den Nederlandschen vegetariĆ«rsbond‘ en bevat 629 recepten die zijn herzien en verbtered door mevrouw E.M. Valk-Heijnsdijk, directielid van hotel-restaurant ‘Pomona’. Het boek begint met wetenswaardigheden en antwoorden op vragen over de vegetarische keuken. De recepten zijn vervolgens ingedeeld in ‘soepen’, ‘voorgerechten’, ‘eiergerechten’, ‘sausen en vlaas’, ‘hoofdgerechten van jonge planten en jonge plantendeelen’, ‘hoofdgerechten uit rijpe peul- en graanvruchten in gedroogden toestand’, ‘panspijzen’, ‘koude gerechten’, ‘brood’, ‘nagerechten’ en eindigt met een hoofdstuk met ‘raadgevingen bij den overgang tot den natuurlijke voeding’. Door de spelling en taalgebruik in dit boekje kan je al opmaken dat het een oud boekje betreft.

Titel: De Vegetarische keuken
Auteur: E.M. Valk-Heijnsdijk
Uitgever: Van Nijgh & Ditmar
Verschijningsjaar: 1928

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.