Chocolat door Joanne Harris

Chocolat / midpriceVianne en haar dochtertje Anoek settelen zich in een klein Frans dorpje Lansquenet-sous-Tannes, waar zij tegenover de kerk een chocolaterie opent tot grote woede van pastoor Francis Reynaud. Door haar vermogen de personelijke smaken van haar klanten te kennen sluit ze snel vriendschap met een aantal dorpsgenoten en met een aantal woonbootbewoners die afgemeerd zijn aan de over van de Tannes. Wat gebeurt er als Vianne met pasen een chocoladefestival wil organiseren in het dorpje. Pastoor Reynaud raakt buiten zinnen en hoe loopt het af in het dorp?

Chocolat is inmiddels ook verfilmd door Miramax met in de hoofdrollen Juliette Binoche als Vianne en Johnny Depp als een van de woonbootbewoners.

Als je dit boek leest heb je het liefst de allerlekkerste bonbons in handbereik.

Titel: Chocolat
Auteur: Joanne Harris
Uitgeverij: De Kern
Verschijningsjaar: 2001
Winkelprijs: 7,50

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)