Melting Pot door Paula Yuen Lie Sie & Iris De Ridder

Melting pot Paula Yuen Lie Sie & Iris De RidderHet boek Melting Pot is een ontdekkingsreis door de nieuwe Nederlandse keuken. Schrijfsters Paula Yuen Lie Sie en Iris de Ridder raakten gefascineerd door de heerlijke geuren tijdens de kookavond in een buurthuis in Amsterdam-Oost. Er bleken die avond twee Afghaanse vrouwen te koken, vrouwen met een verhaal. Paula & Iris zijn op zoek gegaan naar de verhalen van de verschillende immigranten. Waarom zijn zij naar Nederland gekomen en wat zijn hun authentieke gerechten. Het boek is een culinaire ontdekkingsreis geworden door Venezuela, Zuid-Korea, Ghana, Irak, Schotland, Indonesie, Afghanistan, Marokko, Jamaica, Iran, Bosnië, Nigeria, Verenigde Staten, Brazilië, Vietnam, Argentinie, Turkije, Azerbeidzjan, Israël, Suriname, Tsjechië en Tanzania. Het boek bevat veel verhalen en nog veel meer foto’s en een kleiner aantal recepten.

Titel: Melting Pot
Auteur: Paula Yuen Lie Sie & Iris De Ridder
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2007
Winkelprijs: 19,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.